Drama Married Tapi Benci [Lestary TV3]Drama Married Tapi Benci [Lestary TV3]
Episod : 13
Bermula : 26 Februari 2016
Slot : Lestary TV3
Pengarah : Ahmad Idham
Terbitan : AIFA Motion Pictures Sdn Bhd
Pelakon : Shafiq Kyle, Azira Shafinaz, Mustaqim Bahadon, Zalif Sidek, Isyariana Hanarose, Cat Farish

Sinopsis Drama Married Tapi Benci [Lestary TV3]
Kamal, jejaka kacak digilai ramai yang juga seorang pelumba sukan basikal ekstrim. Dan sering menjuarai pelbagai kejohanan. Kehadiran pelajar baharu di kolej iaitu Rina dengan menaiki motor berkuasa tinggi telah menarik minat Kamal untuk cuba memikat ditambah lagi Rina turut mempunyai raut wajah yang jelita. Namun, Rina dengan perwatakkan yang sedikit kasar dan benci dengan lelaki akhirnya telah memalukan Kamal di hadapan ramai pelajar lain. Terselit satu rahsia di mana sikap kasar Rina itu adalah sebagai tanda protes kerana ayahnya berkahwin dengan seorang gadis muda setelah kematian ibunya.

Rina pula semakin rapat dengan Daniel, musuh ketat Kamal yang turut ingin bersaing dengan Kamal. Walaupun Kamal tidak suka kepada Rina, tetapi Kamal tidak mahu Rina terperangkap dengan sikap Daniel hanya pandai mengambil kesempatan ke atas wanita. Satu hari, Kamal mengenakan Daniel dengan memutuskan brek motor Daniel tetapi malangnya, Rina yang menjadi mangsa kerana dia bertukar motor dengan Daniel.

Kamal merasa bersalah namun takut untuk mengakui kesalahannya sehinggalah dia melawat Rina di hospital. Hubungan mereka mulai rapat setelah mengetahui kisah sebenar Rina yang membuatkan dia sedikit memberontak. Daniel pula menyimpan dendam dengan memerangkap mereka berdua sehingga ditangkap khalwat. Ibu bapa mereka bersetuju untuk mengahwinkan mereka berdua sebagai jalan untuk mereka belajar untuk menjadi lebih bertanggungjawab untuk masa depan mereka.

Walaupun berkahwin, mereka masih lagi meneruskan aktiviti lasak dan tidak begitu peduli dengan urusan di antara satu sama lain. Kamal masih lagi dengan basikalnya, begitu juga Rina yang sering bersama dengan teman rapatnya. Tetapi dalam tidak sedar, mula muncul perasaan sayang antara Kamal dan Rina.  Daniel masih lagi tidak berpuas hati dan ingin menghancurkan kebahagiaan mereka dengan melakukan pelbagai muslihat demi melunaskan dendam yang masih lagi terpalit di hati. Berjayakah Daniel meruntuhkan rumah tangga yang baru sahaja ingin berkembang mekar? 

Tag Drama Married Tapi Benci [Lestary TV3]

No comments